Despre mine

Bine ai venit!

Eu sunt Irina Calomir, ma bucur sa ne intalnim aici si iti urez un bun venit pe pagina mea. ­čÖé Mai jos, cateva cuvinte despre mine, serviciile pe care le ofer si lucrurile in care cred.

5

Gasesti aici gandurile mele, bazate pe studiile, experientele acumulate atat in mediul corporate cat si in activitatea de cabinet de psihoterapie si consiliere psihologica. Acestea sunt asternute cu drag si din tot sufletul si imi doresc ca ele sa iti aduca o stare de bine si poate o mai buna constientizare a propriei vieti si o perspectiva asupra relatiilor. Sunt psiholog cu drept de libera practica eliberata de Colegiul Psihologilor din Romania, psihoterapeut (psihoterapie individuala, de cuplu si de familie) expert si trainer certificat in wellbeing; iar in zona de relatii parinti – copii sunt educator parental certificat si autorizat Circle of Security.

Am terminat Facultatea de Psihologie ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Educa╚Ťiei ├«n cadrul Universit─â╚Ťii Bucure╚Öti in anul 2003 si ulterior, formarea integrativ─â ├«n psihoterapia familiei ├«n cadrul AMPP, formarea ├«n Terapia centrat─â pe emo╚Ťii (EFT), ├«n Terapia Schemelor ╚Öi ├«n EMDR (eye movement rapid desensitisation). In prezent continui procesul de formare profesionala in Analiza Tranzactionala (AT), precum si in Constelatii Familiale pentru a putea ajuta si a le fi alaturi at├ót clien╚Ťilor individuali c├ót ╚Öi cuplurilor, care┬ám─â investesc cu ├«ncredere p─â╚Öind pe u╚Öa cabinetului, s─â ├«╚Öi ├«n╚Ťeleag─â dificult─â╚Ťile , problemele ╚Öi s─â gaseasca resursele necesare pentru a le putea rezolva. Acum dar si pe viitor.┬á

Cred in puterea vindecatoare a relatiei terapeutice integrand in psihoterapia individuala si de cuplu metode specifice terapiilor cognitive comportamentale (CBT), centrate pe emotii (EFT),  schemelor (Schema Therapy), Analizei Tranzactionale (AT) sau elemente din Constelatiile Familiale, precum si Imago si mindfulness.

Pe langa psihoterapie, construiesc cateva proiecte de psihoeducatie in care cred foarte mult despre starea de bine, de echilibru, atat individual cat si in relatia de cuplu si sunt implicata in programe de promovare a relatiilor sanatoase la locul de munca. Iar acestea sunt atat in format open dar disponibile si pentru organizatiile care sunt preocupate de starea de bine a angajatilor si vor sa le ofere in programele lor de wellbeing. Cateva dintre proiectele open sunt Tu cu tine: cum costruesti starea de bine sau Bine in doi: Intelege-ti stilul de atasament si construieste increderea in relatia de cuplu sau Vulnerabilitatile noastre: dobandeste coerenta si intrerupe tiparele disfunctionale.

Timp de 10 ani am activat in zona de dezvoltare organizationala a unei companii telecom, unde am fondat, reinventat si coordonat programe si proiecte precum Corporate Well-being, programe educationale si de internship sau proiecte de recunoastere a meritelor.  In acelasi timp, in acesti ani, m-am implicat activ in diferite proiecte de voluntariat, iar cel mai de impact este Ciclaton, pe care l-am organizat in calitate de Co-fondator. Toate acestea m-au adus mai aprope atat de oameni cat si de mine pentru a oferi in terapie un sprijin real, cu compasiune si intelegerea individului atat ca centru al universului sau cat si in relationare cu ceilalti.  Experienta celor peste 18 ani de activitate in beneficiul oamenilor, a comunitatilor si al organizatiilor,  care sustin si promoveaza educatia, sanatatea fizica, mentala si relationala, miscarea si voluntariatul, mi-au construit convingerea ca o viata implinita depinde de calitatea relatiilor cu noi insine, cu ceilalti si cu mediul inconjurator.

Acestea ne permit sa ne cunoastem, sa crestem si sa ne gasim echilibrul si sensul. Iar relatiile bune nu vin de la sine ci le construim (si reparam), pas cu pas, in fiecare clipa, cu efort si prezenta. O viata implinita, cu sens, nu este despre fericire si emotii pozitive constant, ci mai degraba despre integrarea constienta, echilibrata, armonioasa si coerenta, a ceea ce suntem, a istoriei de viata, a emotiilor si vulnerabilitatilor noastre.

Fericirea este o alegere, iubirea este o alegere, linistea si seninatatea sunt alegeri pe care le facem mai mult sau mai putin constienti. Ca este important sa vezi, sa stii si sa simti ce ai la dispozitie azi, sa fii constient de ce si cum alegi, astfel incat momentul prezent, singurul lucru care ne apartine de fapt, sa fie unul asa cum ni-l dorim.

Cred ca avem nevoie sa invatam din relatii si avem nevoie sa invatam cum sa fim in relatii sanatoase si sigure. Ca avem nevoie sa fim curiosi si sa fim constienti ca si relatiile care credem noi ca se cladesc de la sine, au nevoie de noi, sa investim energie, sa fim prezenti si deschisi sa invatam lucruri noi. Ca in fiecare moment, facem lucrurile de care suntem capabili atunci si ca avem puterea sa ne acceptam alegerile cu compasiune. Si sa fim felexibili atunci cand ne dorim o schimbare.

Iubirea nu vine de la sine. Iar intr-o relatie, sunt capabil sa influentez schimbarea pe care mi-o doresc fara a astepta sa vina (doar) de la partenerul de viata. Ne putem face viata frumoasa daca avem incredere in noi si in ceilalti si ne acceptam trecutul castigand coerenta asupra vietii. De cele mai multe ori nu reusim sa vedem iubirea, dar putem face pasi inspre ea. Cu rabdare si perseverenta.

Mai cred in iubire, familie, onestitate, loialitate, fidelitate, libertate, generozitate, compasiune. Cred in oameni si in relatii si in capacitatea fiecaruia dintre noi de a deveni persoana de care are nevoie. Cred ca prin coerenta personala putem avea o viata buna, atat noi cat si cei din jurul nostru.

Acesta este filozofia mea, care sta la baza tuturor initiativelor pe care le-am construit atat in programele organizationale sau de psihoeducatie, dar si in viata personala si in lucrul in cabinetul de psihoterapie.

Pe prima pagina vei gasi articole scrise de mine iar pe pagina de servicii regasesti informatii despre atelierele pe care le sustin. Pentru programari la cabinet, la sedinte de psihoterapie individuala sau de cuplu, scrie-mi pe psihologirinacalomir@gmail.com  sau suna-ma la numarul de telefon.: 0744441980.

Ma gasiti si pe Fb sau YouTube.

Sa avem zile frumoase de care sa ne bucuram din toata inima,

Cu pretuire,

Irina

 

 

5