Puncte de cotitură – De la naștere la 3 ani. Dezvoltarea emoțională și a comportamentului copilului tău. – recomndare de carte

Perioada de după nașterea copilului este una plină de bucurii dar și plină de provocări de tot soiul pentru ambii parteneri, motiv pentru care informațiile corecte și bazate pe știință despre ce se întâmplă cu copilul în primele zile, săptămâni și luni precum și despre dificultățile în dezvoltare, sunt de mare folos.

Astfel, una dintre cărțile care, în opinia mea, este de mare ajutor în această perioada, sau chiar din timpul sarcinii este lucrarea a doi autori T. Berry Brazelton și Joshua D. Sparrow – Puncte de cotitură – De la naștere la 3 ani. Dezvoltarea emoțională și a comportamentului copilului tău. Berry Brazelton este profesor emerit de Pediatrie la Harvard Medical School iar Joshua D. Sparrow este medic psihiatru de copii și profesor la Harvard Medical School, cei doi împărțind cartea pe care v-o recomand în 3 părți:

– Puncte de cotitură în dezvoltare

– Dificultăți ale dezvoltării

– Aliați în dezvoltare

Prima este dedicată principalelor momente în dezvoltarea copiilor precum și cunoscutelor salturi în evoluția lor. A doua parte abodează subiecte legate de posibilele probleme din copilăria timpurie; câteva exeple ar fi: alergiile, plânsul, colicile, depresia, disciplina, problemele alimentare, obiceiurile, prietenii imaginari, divorțul, jocul, fricile, pierderea și doliul, rivalitatea, problemele de somn, vorbirea și multe, multe altele.  Iar cea de-a treia parte, abordează rolul celor mai importante persoane din viața copilului: părinții, bunicii, medicii, bonele sau alte persoane din proximitatea copilului, prietenii.

Este o carte de dimensiunea unei enciclopedii, cu foarte multe informații utile, cu multe exemple și scrisă într-un mod foarte clar și empatic în același timp, carte pe care și eu o am în biblioteca și îmi este deseori de folos.

Va doresc lectură plăcută!

Recomandarea a fost scrisa pentru Mind Education Health si poate fi regasita aici.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s