Conform unui studiu, realizat pe o perioadă de 75 de ani (Harvard Grant Study), relațiile și calitatea acestora pe termen lung sunt principalul predictor al stării de bine. Ce putem face astfel pentru a avea relații bune pe termen lung? Să ne cunoaștem, să avem grijă de noi, să contruim relații bune cu noi, cu corpul și mintea noastră.
Astfel, atât din înțelegerea faptului că , daca noi suntem bine și relațiile noastre vor fi bine, cât si din preocuparea mea constantă legatâ de acest subiect, a pornit inițiativa acestui curs. Un curs care reprezintă un prim pas pe un drum în care conștientizăm, învățăm și investim constant pentru a fi bine cu noi și cu ceilalți.
Știința și studiile din neurostiințe sunt de un real ajutor atunci când vorbim despre aspectele care contribuie la starea de bine și ne oferă informații și instrumente de care vom profita in acest demers.
Cursul mi se adreseaza dacă:
- reacționez impulsiv și apoi, deși îmi propun ca urmatoarea dat ă să fiu mai calm(ă) și calculat(ă) repet același model de comportament
- sunt irascibil(ă) și cei din jur îmi spun că iau lucrurile prea personal
- mă simt obosit(ă), mi-aș dori să imi recapăt energía dar nu știu cum
- sunt zile în care parcă mi-am pierdut direcția și nu mai văd sau găsesc sensul lucrurilor, al vieții.
- amân și evit ce aveam de facut, proiectele sau chiar interacțiunile cu ceilalti
- simt că viața trece prea repede pe lângă mine
- deși sunt mulțumit(ă) de viața pe care o am, parcă ceva lipsește
- aș vrea să știu ce îmi influențează starea de bine și cum o pot potența. Și să învăț cum să fiu bine cu mine și autonom(ă),astfel încât si relațiile de cuplu, cu copiii sau cu ceilalți să fie bune și sănătoase.
În oricare dintre situatii te-ai regasi, decizia de a participa este un dar atât pentru tine cât și pentru cei din jur.
Ce vei afla și experimenta:
- cum funcționează mintea, cum o poți antrena să se concentreze pe aspectele pozitive și cum poți transforma informațiile obținute în abilități
- cum se formează gândurile și emoțiile și cum să conștientizezi comportamentele generate de emoții și invers.
- care sunt tehnicile și instrumentele care te ajută să reduci reactivitatea emoțională, să intelegi și să accepti mai ușor emoții precum frica sau rușinea.
- care sunt tiparele inconștiente, vulnerabilitățile tale în baza cărora funcționezi în relație cu ceilalți și cu lumea înconjurătoare si cum le-ai dobandit
- care sunt lucruri esențiale despre relația cu corpul și cum anumite aspecte din această relație îți dau energie, îți îmbunătățesc starea și scad nivelul de oboseală pe care îl resimți
- care sunt eleméntele care influențează starea de bine și care este impactul fiecăruia în parte (cum ne influențeaza biología, contextul de viață, etc.)
- cum practicarea iubirii, a compasiunii, și a iertării, precum si gasirea scopului și sensului vieții iți dau stabilitate, energie și te pot susține și în momentele mai grele.
În concluzie
La finalul acestui curs, vei avea o mai bună conștientizare a aspectelor pe care le gestionezi în mod sănătos în prezent, vei construi un plan de acțiune referitor la lucrurile pe care vrei să le faci în plus şi vei avea o mai bună înțelegere asupra modului în care funcționează mintea.
Va fi un (prim) pas spre îmbunătatirea relațiilor cu propria persoană și cu ceilalți pentru a te simți mai multumit(ă) și mai împlinit(ă) cu tine. Căci fiecare dintre noi este în controlul acțiunilor care ne îmbunătățesc viața, pe care ne-o dorim plină de sens, bucurie si satisfacție și aproape de cei dragi.
Va aștept cu drag,
Irina
Pentru inscriere completati formularul aici
Când?
• miercuri 7 noiembrie – 18:30 si 21:30
• miercuri 21 noiembrie – 18:30 si 21:30
Contribuția ta : 150 lei/persoană
Pentru mai multe informații, puteți să ne scrieți la adresa de e-mail psihologirinacalomir@gmail.com