Recomandare de film: Nous trois ou rien

 

 

Un film care m-a impresionat și pe care vi-l recomand cu drag pentru această seară geroasă de vineri. Nous trois ou rien spune, de fapt, povestea reală a regizorului, iranianul Kheiron (Hibat), care-și pune în scenă propria experiență de viață.

Firul epic, însoțit adesea de umor și muzică tradițională, încărcată de emoție, ne poartă prin viața lui Hibat, un tânăr iranian care se alătură rezistenței comuniste fiind încarcerat timp de 7 ani pentru idealurile sale contrare regimului Șahului. În 1979 este eliberat și viața îl aduce alături de iubita lui. Se căsătoresc și curând devin părinți. Perioada liniștită se încheie însă repede și dictatura islamică a lui Ayatollah Khomeini îi determină să emigreze în Franța. Nici aici nu scapă de impedimente, urmând să se confrunte cu greutățile care îi așteaptă în lumea nouă și cu problemele integrării într-o cultură diferită.

Un film despre familie și valori, despre simțul civic, despre diferențe și umanism, despre modul în care viața ne surprinde – ne aduce mai aproape de noi înșine și ne ajută să ne descoperim sensul.

Să vă aducă bucurie!

 

Recomandarea a fost scrisa pentru MIND EDUCATION HEALTH

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s