Worlds apart – recomandare de film

Vă recomand un film în regia și scenografia lui Christopher Papakaliatis, Worlds Apart, 2015. Povestea se desfășoară în Grecia modernă, prezentând pe alocuri atât contextul socio-economic dar și drama perfecționismului și a eficienței care, uneori, duce spre depresie sau chiar sinucidere. Acestea sunt aspecte inserate subtil printre cele trei poveşti de iubire pe care regizorul le prezintă în prim plan. Fiecare dintre cele trei fire epice reprezintă câte o poveste de dragoste a unei generații diferite iar tema comună este ‘a doua șansă în iubire’.

Cuplurile formate sunt multiculturale, fiecare dintre ele contruite din idila unui localnic și a unui străin, într-o perioadă istorică tubure pentru Grecia. Filmul prezintă inițial povestea unei tinere  studente care se îndrăgostește de un imigrant sirian. Urmărește apoi povestea unui manager de vanzari al unei corporații, care, aflat într-o-o căsătorie nefericită, se îndrăgostește de o tânără suedeză. Aceasta se complică atunci când cei doi află nu doar că lucrează pentru aceeași companie, dar ea este angajată pentru a reduce cu 30% numărului actual al angajaților. Cea de-a treia poveste de iubire se infiripă între o casnică de vârsta a treia și un fost profesor de istorie din Germania care, la pensie, se hotărăște să se mute in Grecia. „Cu totii părem atât de diferiți la început, dar suntem atat de asemănători când ne indragostim.”

Poveștile, care la inceput par separate, prind și mai multă forța pe măsură ce apar legaturi între ele. Fiecare în parte scoate în evidență modul în care renunțăm la a mai fi fericiți căci nu îndrăznim să credem că merităm să fim mai bine, să fim iubiți. Teama pe care o acumulăm odată cu relațiile eșuate, care nu au funcționat din cauza neputinței și a vulnerabilitaților, se așterne încet încet asupra noastră și ne este dificil să ne lasăm văzuți, să vedem și să acceptăm iubirea în viaţa noastră. Contextul prezent, deși ne menține în această stare de neîmplinire, pare mai confortabil în raport cu teama de a ne asuma schimbarea cu incredere și curaj.

Vă recomand acest film și pentru că susține ideea și mesajul că iubirea este singura care ne poate salva pe noi și poate salva lumea.

Vizionare plăcută

 Trailerul poate fi urmărit aici:

 

 

Recomandarea a fost facuta pentru Mind Education Health si poata fi citita pe site aici: http://www.mindeducation.ro/filmul-de-vineri-worlds-apart-20151/

 

Un gând despre ”Worlds apart – recomandare de film

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s