Bine in doi – invitatie la curs

Te invit la o noua sesiune Bine În doi: Înțelege-ți stilul de atașament și construiește încrederea în relația de cuplu.

De data acesta, pe langa participarea la curs si experienta celor 3 ore impreuna, te invit sa facem si o fapta buna. Taxa ta de inscriere la curs va fi integral donata catre Asociatia Niciodata Singur – Sprijinul Varstnicilor. Si astfel, impreuna vom ajuta Asociatia cu unul dintre proiectele frumoase pe care le realizeaza: sustinerea varstnicilor apartinatori ai Caminului Speranta. Programul include vizite de sarbatori ale voluntarilor, program de Craciun cu activitati precum si mici cadouri: fructe, sosete, fular, etc. Detaliile vor fi trimise ulterior prin email si sunt regasite la finalul paginii.

Relațiile sănătoase sunt un factor esențial pentru starea noastră de bine, siguranța și încrederea în noi și ceilalți. Experiențele timpurii alături de părinți și în relațiile romantice ne-au influențat într-un mod profund modul în care iubim și primim iubirea, cât și încrederea în noi înșine și în relații.  Însă, este în puterea noastră să devenim din ce în ce mai conștienți de cine suntem, care sunt propriile noastre sensibilități, nevoi și vulnerabilități, să facem alegeri din ce în ce mai înțelepte și asumate în relație cu noi și ceilalți.

Intimitatea și siguranța sunt fundamentale într-o relație de încredere, dar și cel mai greu de menținut datorită fricilor de respingere, abandon, a suspiciunilor și neîncrederii. Am convingerea că fiecare dintre noi, conștient sau inconștient, își alege propriul său drum, iar ajutorul pe care cunoașterea îl oferă, este cel mai bun instrument de conștientizare și evoluție personală.

Cursul se adresează atât celor care sunt, cât și celor care nu sunt implicați în acest moment într-o relație.

În timpul cursului, vei aprofunda și înțelege:

  • Ce înseamnă atașamentul și cum se formează
  • Ce înseamnă o relație de atașament sigură și cum trăim nesiguranța
  • Care este tipul nostru de atașament și cum îl manifestăm în relații
  • Ce înseamnă granițele sănătoase în relații, cum le definim și ce înseamnă siguranța
  • Ce înseamnă vulnerabilitățile și putem combate influența lor negativă (fie că este vorba de teama de abandon, de respingere, de autosacrificiu sau îndreptățire)
  • Cum ne reconectăm cu partenerul atunci când avem un conflict sau o tensiune ținând cont de stilul de atașament, de nevoi și de granițele noastre și ale celuilalt
  • Cum purtăm conversațiile dificile, cu asumare si fără evitare
  • Cum prioritizam relația și de ce iertarea este esențială în relația de cuplu

În concluzie:

Cursul te sprijină în acest proces de cunoaștere și înțelegere de sine și îți oferă câteva instrumente care te vor ajuta să ai mai multă încredere și siguranță în relații. Vei avea o mai bună conștientizare a aspectelor pe care le gestionezi în mod sănătos în prezent, vei construi un plan de acțiune referitor la lucrurile pe care vrei să le faci în plus. Cursul te va ajuta să fii mai atent la tine descoperindu-te într-un mod diferit. Fără să alegi blamarea celorlalți, victimizarea, criticismul, îndreptățirea sau fără să rupi relațiile pur și simplu.

Pentru că întotdeauna relațiile implică 2 parteneri, cu o istorie de viață diferită, cu un mod diferit de a percepe lumea, prin prisma vulnerabilităților individuale. Și înțelegerea noastră și a celorlalți este un pas important pentru relații mai bune, mai sigure. Căci fiecare dintre noi este în controlul acțiunilor care ne îmbunătățesc viața, pe care ne-o dorim plină de sens, bucurie și satisfacție și aproape de cei dragi.

Pentru înscriere, completează formularul

Când? Alege o data:

  • sâmbătă, 15 decembrie de la 10.30 – 13:30

Contributia ta este

150 lei/persoană si va fi donata direct catre Asociatia Niciodata Singur.

Mai exact, vei plati tu direct in contul acesteia (detalii prin email). Dupa inscriere vei primi toate detaliile necesare donatiei si dupa efectuarea ei, locul la curs va fi considerat rezervat.

 

Despre Asociatia Niciodata Singur

Niciodată Singur este despre „a fi împreună”: împreună în cauza singurătății vârstnicilor, împreună pentru demnitate la orice vârstă, împreună prin voluntariat și implicare, pentru un impact de durată în viața bătrânilor noștri.

Povestea a început în 2006, ca program dezvoltat de Fundația Principesa Margareta a României pentru sprijinul vârstnicilor afectați de izolare socială și săracie. În plus, parteneriatul cu Asociația Les petits frères des Pauvres (Franța) ne-a echipat cu metode noi de mobilizare voluntară și instrumente de combatere a singurătății.

Din 2015, cu sprijinul și expertiza celor două organizații de renume, a fost fondată Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor. Cu ajutorul a 125 de voluntari, peste 800 de vârstnici din 6 județe ale țării primesc astăzi ajutor practic, moral și material pentru o bătrânețe mai frumoasă.

Strangem fonduri pentru actiunea Împreună dăruim bătrâneți frumoase! – Atelier de felicitari si globuri de Crăciun la Căminul Speranta. Actiunea se va desfasura in 15 decembrie 2018

Echipa de voluntari Niciodata Singuri vor fi in luna decembrie Mos Craciunii bunicutilor de la Caminul de persoane varstnice Speranta, din Bucuresti. In preajma lui Mos Craciun, in sunet de colinde, bunicutii vor fi antrenati intr-un atelier creativ de obiecte decorative pe care le vor lua cu ei in camera si pastra in amintire.

Vor crea aranjamente de Carciun formate din conuri de pin, crengute de brad, ornate cu globulete foarte mici (margelute, stelute colorate, ghirlande colorate).

De asemenea, batraneii vor confectiona si felicitari de Craciun si Anul Nou din hartie colorata, stikere decorative.

Materiale: mici pachete-cadou pentru toți cei 35 de vârstnici rezidenți, materiale atelier, Protocol: fructe, suc, sărățele, cozonac.

Prezentare Niciodata Singur_Calomir IrinaLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s